Too Good To Go

GJESTEBLOGG: TOUR DE MATSVINN DAG 2

Vi startet dagen med frokost sammen med In-Spire-Céline og gjestene hennes. Da den var fortært, pakket vi syklene og satte kursen mot Fredrikstad. Første stopp på veien var Spydeberg. Vi fikk besøkt Spydeberg Bakeri & Konditori, og her drakk vi dagens første kaffekopp mens vi snakket med de lokale pensjonistene om matsvinn og oppdraget vårt: nemlig å få folk til å kaste mindre mat. De var selvfølgelig helt med på ideen om å kaste så lite som mulig, men de klarte ikke helt å skjønne hvordan man kunne leve av å spre dette budskapet. For den eldre garde er det kanskje litt hardt å fordøye at vi kaster mat for ca. 20 milliarder kroner i året.

Videre fra Spydeberg var det under ei mil til Askim, et hakket større sted. Her møtte vi massevis av positive mennesker – makan til bra folk! Vi ble stoppet på gaten av ei som lurte på om Too Good To Go endelig hadde kommet til Askim – dette var en skikkelig motivasjonsboost for oss! Allerede noen timer etter at vi hadde gått innom de fleste serveringsstedene i byen, fikk vi en e-post fra et sted som hadde lyst til å være med i Too Good To Go 🙂 


Askim.

 

Neste delmål var Rakkestad. Her var det bare to cafeér, så det ble et kort stopp. Vi fikk vi påfyll av vann og kaffe og en hyggelig samtale med en av medarbeiderne på en bensinstasjon, som også ga oss tips om steder vi burde dra innom langs veien. Hun syns det var utrolig trist å kaste mat, og vi fikk enda mer motivasjon til å fortsette på Tour de Matsvinn for å spre budskapet videre.


Rakkestad.

 

Turen gikk så fra Rakkestad til Sarpsborg – og vi hadde dårlig tid! Siden vi snart var tomme for mat måtte vi hente mer hos en av samarbeidspartnerne våre, Råde Bakeri på Stopp kjøpesenter. Litt tid til rekruttering fikk vi likevel. Sarpsborg var virkelig en nydelig by og vi var litt triste for at vi måtte dra videre så fort. Vi kommer garantert tilbake hit – det lover vi!


Harald passer vesker mens jentene rekrutterer.


Rekruttering på Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg.

 

Videre fra Sarpsborg gikk turen videre til Fredrikstad. Når vi kom frem til Fredrikstad innså vi at vi hadde syklet 86 km på 12 timer! Siden ingen av oss er vant med lignende økter var vi mildt sagt møre i kroppen. Litt spenning i lufta ble det også da det kom frem at enkelte i gruppa godt kunne tenke seg å kjøpe noe som ikke var overskuddsmat, mens andre var fast bestemt på å spise suppa vi hadde fått fra middagen dagen før. Heldigvis kom vi oss frem før det ble mørkt og kveldsmaten ble restesuppe varmet på stormkjøkkenet. Nok en kveld kunne vi legge oss mette og varme med god samvittighet. 


Endelig i Fredrikstad!


Restesuppe <3 


Deilig kveldsmat

 

Neste morgen våknet vi av en telefon fra Dagsavisa Østfold som var klare for intervju. Vi inviterte dem bort på campingplassen der vi stelte i stand til restefrokost. Utrolig nok hadde vi mer suppe igjen og fremdeles noen brune bananer som smakte godt på brødet vi hadde kjøpt billig fra Råde Bakeri dagen før. Før vi startet på turen hadde vi raida Too Good To Go-kontoret i Oslo for diverse mat og drikke. Blant annet fant vi et lite teposelager som fort kom på plass i termokoppen. Termokoppene kom godt med som kaffekopper, men også suppeskåler siden vi hadde glemt vanlige skåler 😉


En av Tour de Matsvinn-syklene fra Merida


Camp Matsvinn. Yeah!


Brune bananer er supert på brødskiva før man skal være aktiv hele dagen

 

Vi ble også invitert til NRK P1 Østfold for å snakke om sykkelturen vår og kampen mot matsvinn. Om du ikke fikk det med deg kan du høre det på nytt her: https://radio.nrk.no/serie/sommerradio/DKBU25002817/02-08-2017!


Vi ble invitert til NRK P1 Østfold for å snakke om matsvinn – veldig kult!

 

Vi snakkes,
Anniken

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: