Too Good To Go

GJESTEBLOGG: TOUR DE MATSVINN DAG 1

Turen startet på Lambertseter senter. Der fikk vi kaffe hos Bakerens Kone før vi syklet videre sørover gjennom Kolbotn mot Ski. I Ski hadde vi kjøpt en pose med overskuddsmat hos Café Sjarm. Posen inneholdt kanelboller, et deilig brød og en stor bit focaccia.


Starten av turen utenfor Lambertseter senter.

 

På Ski Storsenter er det mange spisesteder som ikke er med på Too Good To Go enda, så vi gikk rundt til de og fortalte om konseptet. Vi var også innom Bakeriet Nærbakst som har hatt en profil i appen vår en stund, og ga de ei kjapp innføring i hvordan appen fungerer. De er nå i gang og legger ut deilige forundringsposer med overskuddsmat hver dag – hurra!

Fra Ski gikk turen videre mot Elvestad i Østfold. Her hadde vi kommet i kontakt med ei super dame, Céline Battadou, som inviterte oss på restemiddag. Céline bor i et fantastisk hus inne i skogen.


Spisestuen hos Céline.


Ingen plast her i gården!

 

Rundt huset har hun en frodig hage hvor hun dyrker massevis av mat! Céline er kokk og holder kurs i matlaging og dyrking av spirer og spiselige vekster. Hun driver firmaet In-Spire og jobber også litt for Framtiden i Våre Hender. Céline er også veldig opptatt av å ha minimalt med matsvinn, og fortalte at hun nå i sommerhalvåret nesten er selvforsynt med mat fra hagen, noe vi fikk oppleve under middagen. Vi fikk servert grønn restesuppe med blant annet knutekålblader fra hagen, grønn salat, kålasalat, krutonger laget av hjemmelaget surdeigsbrød, blåbærkombucha og hylleblomstlimonade.

 

Lekker middagsmat!

Etter deilig middag og hyggelig selskap slo vi opp teltet vårt et steinkast fra huset. Selv om det regnet holdt vi oss tørre og varme hele natta.

 

Dagen etterspiste vi frokost sammen med Céline og Wwooferne hun hadde på besøk. Wwoof er en global plattform der økologiske bønder som trenger hjelp på gården kan finne folk som har lyst til å arbeide for kost og losji. Céline hadde tre stykker på besøk da vi var der. Vi fikk også lyst til å prøve dette, så neste gang vi kommer på besøk er det kanskje som gårdshjelpere?


Klar for ny etappe!Rekruttering i Spydeberg.

Vi kom oss på syklene litt før kl. 10:00. Etter et lite stopp i Spydeberg har vi nå satt kursen mot Askim hvor vi håper å få rekruttert ennå flere samarbeidspartnere!

 

Vi snakkes,
Anniken

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: