Tips

MILJØVENNLIG SKOLEHVERDAG

Skolestart er rett rundt hjørnet, og i en hektisk skolehverdag er det fort gjort å ty til snarveier. Men snarveier betyr ofte emballasje, dyr mat og mye matsvinn. La oss prøve å motarbeide det! For miljøet, helsa og lommeboka.

Starterpack for en litt grønnere skolehverdag: matboks, vannflaske, termokopp og spork.

  • Tips nummer en, både for miljøet og for egen lommebok: planlegg lunsjen, og ha med niste. Invester i en matboks av god kvalitet. Det meste du får kjøpt i kantina kommer i emballasje, og det er en fin tommelfingerregel å unngå emballasje så langt det går. Dessuten er det så fint å ta med middagsrester til lunsj, så se hva du har i kjøleskapet og jobb ut i fra det!
  • Ha med vannflaske for å fylle på vann, så unngår du å kjøpe plastflasker under dagen. Gå for en i stål, den holder ofte vannet kaldere, er plastfri og av mer solid kvalitet.
  • Er du en kaffedrikker er det alltid lurt å ha med en termokopp i sekken, da sparer du miljøet for haugevis av engangskopper! Dessuten er det mange kantiner og kaféer som gir rabatt når man har med egen kopp. Verdt å sjekke ut!
  • Spork er en hendig liten sak som er akkurat det det høres ut som: en blanding av gaffel og skje. Veldig kjekt når man vil ha en softis eller yoghurt og ikke vil ty til plast.

Et annet supertips for å spare verden for plastposer: ha med et (eller to) handlenett i sekken til alle tider! Er jo ofte kjekt å handle på vei hjem, og da føler man seg litt bedre hvis man kan takke nei til plast og trekke frem til nett fra sekken.

DSC_0927

Når det gjelder pensum: kjøp brukt! iBok.no og finn.no er vel verdt et besøk, ofte er bøkene like fine eller fulle av verdifulle notater. Ellers kan du sjekke ut mulighetene for å kjøpe pensum digitalt, så sparer du jorda for enda mer. Hvis du vil gjøre det lille ekstra kan du forsøke å ta notater digitalt også!

DSC_0938-3

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: