Gjesteblogg

REDD KLEMENTINENE I JULA

Det lakker og lir mot jul, og noe av det første som gir en skikkelig julefølelse er når klementinene ankommer butikken. Jo nærmere vi kommer julaften, desto flere klementiner kjøper vi inn – vi bare elsker det!

Men, når jula virkelig setter i, og klementininnkjøpet er på topp, kommer plutselig også godteri og julekaker på bordet. Nå må klementinene konkurrere mot fristende julemarsipan dekket av sjokolade, nisser av jordbærskum og friske polkadrops. Ikke overraskende har klementinene en tendens til å bli glemt i dette havet av julegodt, og når du først kommer på at du får lyst på en klementin har den enten blitt uappetittlig myk eller i verste fall råtnet.

Vi vil derfor komme med noen tips til hva du kan gjøre for å redde klementinene dine før det er for sent.

Syltede klementiner

Lag deilig syltede klementiner til ostefatet! Perfekt vertskapsgave, eller for å nyte selv. Ostefat er ofte et fast innslag i flere julesammenkomster, og her slår du to fluer i en smekk – deilig tilbehør osten, samtidig som klementinene slipper å gå i søpla. Prøv for eksempel denne oppskriften fra bloggen Det søte liv.

Klementinmarmelade

Et annet spennende tilbehør til ostefatet er klementinmarmelade, som har lang holdbarhet i kjøleskapet. Dette er også nydelig til ferskt brød, scones eller croissanter til julefrokosten. Sjekk for eksempel ut Lise Finckenhagens oppskrift på klementinmarmelade med vanilje på godt.no!

Krydderkokte klementiner

Hvis du inviterer til julemiddag kan du lage krydderkokte klementiner, en litt annerledes, enkel og frisk dessert. Kokes med vaniljestang, hel kanel og stjerneanis for å få en skikkelig smak av jul. Kan serveres med for eksempel pisket krem eller vaniljeis, og er også et utmerket alternativ til vegansk dessert. Nam! Se Frukt.no sitt forslag til oppskrift her

Har du flere forslag til oppskrifter med klementiner? Del de gjerne med oss!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: