Gjesteblogg

SPICE IT UP!

Som du kanskje har fått med deg har julekalenderen vår fokus på enkle og inspirerende tips til hvordan du kan få en mer bærekraftig og samvittighetsfull julefeiring.

Dagens luke i Too Good To Gos bærekraftige julekalender handler om lure og smakfulle saker du enten kan pakke inn og legge under treet eller gi som vertskapsgave i en av mange av julens sosiale sammenkomster. Matgaver trenger ikke å være kompliserte (eller dyre), faktisk velger vi å tro at jo enklere det er desto høyere er sannsynligheten for at det faller i smak. Forskning har vist at mange matgaver blir kastet og vi håper ingen går i fella men passer seg for den, så kan vi alle feire å ha redusert matsvinn i år igjen 😉

Krydder fra verden over
Tidligere i høst var Anniken i Too Good To Go-teamet i India, og da hun kom hjem hadde hun sekken full av spennende krydderier. Disse hadde hun tenkt til å gi til matglade venner og familie. Garam Masalaen går til spesielt interesserte men chai-blandingen og pepperkornene passer til de fleste. Det går an å bruke små glass og flasker som du har samlet opp, ellers finnes det også butikker som selger slike ting.

Hvis du ikke har vært så heldig at du har vært i India og hamstret krydder kan du ta en titt hos din lokale kolonial. For oss blir matheltene og Too Good To Go-partneren Ekte Vare Økologisk Dagligvare et naturlig valg. Her har de en svær hylle med glass på glass med økologiske urter.
Her kan du finne det du trenger til å lage (nesten) alle slags krydderblandinger.

Konserver urter med salt
En annen god idé er å bruke overskuddsurter til å lage digg urtesalt.
Kanskje har du også erfart at krydderpotta du kjøpte på butikken visner før du rakk å bruke opp alt? Det skjedde i alle fall med vår siste oreganoplante. For å lage urtesalt må du hakke opp urtene, blande med salt og tørke i ovnen. Det er viktig at man gjør det på svært lav temperatur, ca. 50 grader, og har ovnsdøren åpen. Det kan ta mange timer før det er helt tørt – så sørg for å smøre deg med tålmodighet.

Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan blande med salt, så her er det bare å la fantasien løpe løpsk og du trenger aldri kaste bort penger på urtesalt fra fancy merker igjen. Når alle har begynt å gi hverandre slike gaver trenger man heller ikke kjøpe nye glass, man kan bare ta et av de tomme man har i skapet, fylle det med noe digg og pass it on!

Følg med i neste luke for flere tips til en hyggelig og bærekraftig julefeiring. Vi annonserer julekalenderen på Facebook og Instagram!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: