Gjesteblogg,  Inspirerende folk

GJESTEBLOGG: INTERVJU MED FRIENDS OF FOOD

Bendik og Line i Too Good To Go var i starten av juni på en Bergenstur, blant annet for å slå av en prat med flere av våre gode samarbeidspartnere i byen. En av disse er Friends of Food, kantinen på Media City Bergen. De tilbyr en rekke digge matretter, som alle på Media City Bergen nyter godt av i lunsjen. I tillegg er de med oss i kampen mot matsvinn. Siden oppstart for ett år siden har de reddet hele 800 porsjoner fra søpla. Det er det samme som 1600 kg CO2 spart, eller 18 turer fra Oslo til Bergen med fly!

 

Hvorfor ville dere bli med i Too Good To Go?

Jeg kjente til Too Good To Go fra en tidligere jobb, og med en gang jeg begynte her så jeg at det kom til å passe perfekt. Det er utrolig deilig å ikke ha noe matsvinn. All fersk mat vi ikke får brukt igjen går i bokser og poser, og folk kommer og henter klokken 19. Det er en utrolig fin måte å redusere svinn på. Resultatet er at vi kaster tilnærmet ingenting.

 

Har dere satt i gang noen andre tiltak for å redusere matsvinn?

Vi lager for eksempel juice, smoothies og vitaminshots av grønnsaker og frukt som kanskje ikke egner seg til å selge, eller som vi ikke får brukt opp i den vanlige menyen. Det er veldig godt, og utrolig populært! 

 

Hvordan syns dere det fungerer å bruke Too Good To Go?

Både jeg og sjefen bruker appen selv. Vi legger ut et lavt antall porsjoner fast, og så justerer vi i løpet av arbeidsdagen når vi ser hvor mye som blir igjen. Folk har vært så fornøyde med tilbudet at selv om vi laster opp porsjoner sent på dagen blir de alltid hentet!

 

Hva slags respons får dere fra matredderne?

Vi kjenner igjen flere av matredderne, og de kommer tilbake igjen og igjen. Det varierer veldig hva man får i porsjonene, men vi er opptatte av at det skal være av en slik kvalitet at vi ville spist det selv. Rett og slett mat som er «Too Good To Go». Det at folk kommer tilbake flere ganger tar vi som et godt tegn.

FriendsOfClassics

Tusen takk til Friends of Food som gjør en solid innsats i kampen mot matsvinn, og takk til alle som redder så mye mat fra å havne i søpla!

 

 

Bendik / Line

 

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: