Blog

FRA MATSVINN TIL MÅLTID

Hvert år kastes 1/3 av all mat som produseres, noe som er et stort paradoks når hver åttende person på planeten samtidig sulter. Dette er et problem som jeg mener at kan løses, og vårt mål med Too Good To Go er å redusere matsvinn ved å hjelpe matbutikker, hoteller, bakerier, kiosker, kantiner og restauranter med å selge overskuddsmaten deres rimelig rett før stengetid. Overskuddsmaten forhåndsbetales via appen og hentes av app-brukeren innenfor et kort tidsrom. Det er bra for miljøet, samfunnet, økonomien og vår felles fremtid.

Etterspørselen etter grønne løsninger blir stadig større, og forbrukerne fokuserer mer og mer på miljø og samfunnsansvar. Da vi etablerte Too Good To Go i begynnelsen av januar 2016, var vi utrolig spent på hvordan konseptet ville bli tatt i mot. Det har gått over all forventing. På ett år har 200 000 stykker lastet ned appen på landsbasis, og all overskuddsmaten som legges ut av de 250 tilbyderne vi samarbeider med blir solgt hver eneste dag. Dette er altså løsningen for alle forbrukere som ønsker å skåne miljøet samtidig som de sparer penger.


Maten hører hjemme i magen, og ikke i søpla. I løpet av én dag kastes 170 000 brød i Norge, mens 21 000 mennesker i verden dør av sult. Det er absurd at vi lar dette skje hver eneste dag. Men det er faktisk enklere å gjøre en forskjell enn man kanskje tror. Too Good To Go gir overskuddsmaten bein å gå på, i stedet for at den havner i søpla. Og hva er vel bedre enn det? Det er på tide at vi bretter opp ermene og tar vår del av samfunnsansvaret.

Siden januar i fjor og frem til i dag (mars 2017) har vi reddet 153 000 måltider med mat (noe som tilsvarer ca. 274 tonn c02), og vi redder i gjennomsnitt litt over 1000 porsjoner med overskuddsmat hver dag fra å gå til spille over hele landet.

Last ned appen vår her: http://apple.co/1UGUVLF

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: