Gjesteblogg

ET DYKK I MATSENTRALEN

Har du lagt merke til at du kan støtte Matsentralen Oslo i appen?! Dette er en viktig sak som vi er utrolig opptatt av å støtte. 30. november var Sophie på besøk hos Matsentralen Oslo for en prat med Cristiano Aubert i Matsentralen Oslo og Paula Capodistrias fra Matsentralen Norge.

Matsentralen Oslo er en veldedig forening som jobber for å hjelpe vanskeligstilte på Østlandet, samtidig som de jobber med å redusere matsvinn! Her samles overskuddsmat inn, som videre deles ut til Slumstasjonen, Blå Kors og en rekke andre matstasjoner. Les mer om dette her. Matsentralen Oslo har et tett samarbeid med aktører som Kavlifondet, Rema1000, Bama, Tine, Coop, Orkla, Too Good To Go og mange fler.  

Nå har også Matsentralen Norge blitt opprettet, som en paraplyorganisasjon for matsentraler i både Bergen, Tromsø, Bodø og Oslo. Dette syns vi er helt fantastisk, og åpner for at man kan donere en sum til den matsentralen som er nærmest deg! Allerede denne uka får både Matsentralen Norge, Bergen og Bodø egne profiler i appen.

Paula Capodistrias, prosjektleder i Matsentralen Norge, forteller at i januar vil det sannsynligvis komme et stort inntog av juleoverskuddsmat fra dagligvarebutikkene og grossistene. Da er blant annet Matsentralen Oslo klare for å ta dette i mot med åpne armer, slik at denne maten kan bli spist istedenfor å gå i søpla. Dette er virkelig en vinn-vinn situasjon!  

I dag er det slik at dersom 20 kr blir donert til Matsentralen, muliggjør det en redistribusjon på 10 måltider til dem som trenger det. Dette er i tillegg helt fin mat som ellers måtte ha blitt kastet. I 2017 ble det gjennom Too Good To Go donert hele 50.000 kr til Matsentralen Oslo fra alle dere flinke brukere av appen. Det vil med andre ord si at 25.000 måltider har blitt utdelt til noen som trenger det takket være dere. Hvis ikke DET er en hyggelig nyhet nå i desember så vet ikke vi!

Tusen takk!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: