Too Good To Go

1 MILLION!!

Dette hadde jeg aldri drømt om. Tenk at dere har reddet én million porsjoner med mat fra å råtne i søpla! Gratulerer til alle matreddere der ute i det ganske land. I dag er min lykkedag. Tusen, tusen takk for at dere har tatt så godt i mot Too Good To Go i løpet av de siste 2,5 årene. Reisen fra idé til én million porsjoner med overskuddsmat reddet har vært et sant eventyr. 

TGTGMILL

Matsvinn er et enormt miljøproblem. Bare i Norge kaster vi 355.000 tonn spiselig mat hvert år. Dette tilsvarer hver åttende handlepose rett i søpla. Det er så mye som 42,3 kilo mat per hode. Unødvendig, absurd og groteskt – spør du meg! Spesielt med tanke på at 700 millioner mennesker på kloden sulter (vræl). Bare 1/4 av maten som kastes globalt hadde vært nok til å mette alle disse menneskene. Alle er enig: vi må skjerpe oss.

Nordmenn blir stadig mer opptatte av å redusere matsvinn. Det finnes mange måter å gjøre det på, og jeg registrerer at folk er utrolig kreative. Bare ta et kjapt søk på #stoppmatsvinn, #spisoppmaten eller #restekjærlighet på Instagram, da får man opp tusenvis av forslag til hvordan vi kan utnytte maten på best mulig måte. Det er ingen tvil – vinden er i ferd med å snu. Folk over hele landet står definitivt på tåspissene for å redde mat, og det er så motiverende!

IMG_6800

Holdningsendringen er veldig synlig for oss i Too Good To Go. Over 1000 spisesteder har nå tatt i bruk appen som et helt konkret verktøy for å redusere matsvinnet sitt. Konseptet passer for store og små; både kjeder som MENY, Thon Hotels, Scandic Hotels, Narvesen, Deli de Luca, Baker Hansen og Circle K og mindre kaféer og bakerier som Pernillekaféen på Fedje, Galeien og Lærdal Grønt har meldt seg på kampen mot matsvinn.

1 million takk til dere 500 000 matreddere fra nord til sør i landet som har bidratt til at vi har nådd tidenes milepæl. Og tusen takk til det beste teamet i verden; Line, Bendik, Kristian, Malene, Hanne, Anniken, Ellen, Magnus, Pauline, Charlotte og Harald. Dere er helt rå! Og jeg er rørt.

Keep up the good work! Sammen gjør vi en stor innsats for miljøet.

 

Sophie

 

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: